Hjælp Kumiayerne. Vandforsyningen er afbrudt

Read in English here. Leer en español aquí.

Vand til vores hjem, please!

Kumiays havde vand, men myndighederne afbrød vandforsyningen til deres husstande. Det er blot én af mange udfordringer for Kumiay-samfundet, som bor isoleret i Mexicos varme og tørre ørken.

Vi søger at indsamle 1.000 USD til at betale regningen, så vandkontakten bliver tændt igen.

Alle donationer fra denne kampagne går direkte til Kumiay-samfundet. Får vi indsamlet mere end de krævede 1.000 USD, vil pengene gå til solenergi til boliger med små børn – og til andre projekter om sortering af affald, vandbesparing og meget mere.
Læs om initiativerne og Kumiay Comitée nedenfor. Donationer på 50 USD eller mere vil blive belønnet med en “White Pearl-kupon” (Et gavekort) som kan bruges til at købe for 50 USD værdi af Kumiay indkvartering, kunst eller oplevelser. Læs hvordan man får en hvid perle længere nedenfor.
I Danmark kan du også bruge Mobile Pay til +45 20808002 (Holger Hansen). Skriv venligst “Kumiay” i teksten

Bæredygtig energi til boliger uden elektricitet

Vand er den umiddelbare største udfordring, men elektricitet er også en stor udfordring. Nogle af de fjernt liggende huse er ikke forbundet med elnettet på grund af afstanden. Omkostningerne ved en solinstallation, der kan levere en husstand med ren energi til en husstand i 25 år, anslås til 12.000 USD.

 

 

 

Kumiay-initiativ: Affaldssortering og uddannelse – Hold naturen og oceanerne rene
Ligesom mange steder i Mexico lider Kumiay-samfundet fra at skrald tømmes eller kastes i naturen. Kumiays har indledt et initiativ om sortering og genbrug af affald. De ønsker at holde naturen i deres eget samfund rent, men de håber også, at deres initiativ kan inspirere andre lokalsamfund til at begynde med affaldssortering, genbrug, vandbesparing, ren energi og andre bæredygtige initiativer. De håber, at initiativet kan forbedre deres samfundsøkonomi ved at arrangere undervisnings lejre for børn, universitetsstuderende og andre. Sammen med Kumiay Friends Komitéen arbejder vi p.t. på tiltag om at tiltrække folk fra Baja og Mexico, men også fra Californien, Danmark og andre dele af verden.

Vi mener Kumiay “Tipai Wamp” campingpladsen har næsten ideelle forhold. Rum og indkvartering er perfekt (når de får vand igen!). Og det faktum, at nogle Kumiays stadig lever uden elektricitet og andre faciliteter, som vi anser som en helt almindelig ting i det meste af verden, gør Kumiay-samfundet ideel til “bæredygtige uddannelses lejre”. Transport er fortsat en udfordring, men der er også opstartet et initiativ om dette i samarbejde med Olav Hansen, der arbejder for transportafdelingen på Aalborg Universitet i Danmark.

Hvem er “Kumiay Friends”

Kumiay-venner har en Facebook-side på https://www.facebook.com/kumiayfriends/

Vi er en gruppe af forskellig nationalitet, som alle bekymrer os meget om natur og menneskelighed. Indtil videre består vi af folk fra Mexico, USA og Danmark. Kumiays er aktive medlemmer af projektledelsen, og mange fra samfundet er stærkt engagerede og bidrager til projekternes planlægning og gennemførelses proces.

Kumiay Friends initiativet startede efter et research besøg til Kumiay samfundet. Et smukt sted med en masse natur, indfødte kultur og oplevelser. Men et økonomisk udfordret samfund. Stigende gaspriser og elpriser har ramt samfundet alvorligt. Og samfundet har ikke internet – og nu har de så p.t. ikke vand i deres huse. De ønskede at gøre noget.

Vi arbejdede sammen med Kumiays for at finde måder at forbedre samfundets økonomi på. Vi besluttede at søge at tiltrække besøgende, så Kumiays kunne tjene penge på at sælge kunst, vandreture, rideture osv. – og fra turister camping og udleje hytter.

Men uden vand på campingpladsen er det svært at give turister en god oplevelse, så forhåbentlig kan vi samle nok penge til at få betalt regningen.

Støt Kumiayerne

Donationer på 50 USD eller mere vil blive belønnet med en “White Pearl-kupon” (Et gavekort) som kan bruges til at købe for 50 USD værdi af Kumiay indkvartering, kunst eller oplevelser. For at få en “White Pearl Kupon” bedes du skrive en e-mail til kumiayfriends@evesgarden.info med emnet “Kumiay donation White Pearl forespørgsel” og skrive dit navn og adresse i teksten, samt datoen for din betaling. (Navn skal være det samme som det fremgår af din betaling)
I Danmark kan du også bruge Mobile Pay til +45 20808002 (Holger Hansen). Skriv venligst “Kumiay” i teksten

Donationer og alle økonomiske transaktioner overvåges af Kumiay Friends Committee.Nuværende udvalgsmedlemmer
Teresita Berenice Zepeda Montes (San José de la Zorra, B.C. Mexico, Kumiay Comisariada)
Oscar Mejia (repræsenterer Eves genbrugsfabrik, La Mision, B.C. Mexico).
Olav Lange Hansen (Live in Mexico, arbejder for Aalborg Universitet, se mere på www.olavlangehansen.com )
Holger Hansen (Bor i Lindeballe, Danmark. Pensioneret landmand fra Ringive. Holger modtager danske donationer til Kumiays på Mobile Pay)
Anders Christiansen, Bor i Billund, Danmark

Mange tak for din støtte.

Læs også Kumiay projekt “landliv som gamle dage” søger danske venner – om affaldssortering, vandbesparelse, genbrug, økologi, samkørsel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *